Vaxning

Behandlingar 

För att boka, klicka HÄR.

Halva ben, ca 30 min 

(Underben samt knä, fötter och tår) 

350 kr

Hela ben, ca 60 min 

(Lår, underben, fötter och tår...EJ bikinilinje) 

500 kr

Armar, ca 30 min 


220 kr

Bröst/Bringa, ca 60 min 

(*Beroende på mängden hår)

*från 550 kr

Rygg, ca 60 min 

(*Beroende på mängden hår)

*från 500 kr

OBS! Läs informationen nedan, innan du bokar din vaxbehandling

Information

Inför vaxningen
Utväxten bör vara minst 5-6mm för bästa resultat. Spara ut i ca 2-3v. 
- Om hårväxten är väldigt lång tex på rygg/bröst, rekommenderas att först trimma ner håret innan vaxning, alt. raka ett par v. innan, så att håret inte är så långt. 
- Peela huden ett par dagar innan, för att ta bort död hud och smuts. 
- Smörj ej huden med lotion eller annan kräm, senast dagen innan. 
- Huden får ej vara solbränd, ha sår eller eksem, eller vara irriterad på något sätt. 
- Om du äter någon medicin, ta reda på om vaxning är okej. Vissa hudmediciner gör huden tunn och känslig och vaxning kan ge förödande konsekvenser...läs bipacksedeln noga eller stäm av med din läkare. (exempel på medicin som absolut ej tillåter vaxning är Isotretinoin)


Efter vaxningen 
- Undvik träning, bad och massage, det närmaste dygnet. 
- Duscha ej i hett vatten och undvik att använda tvål, det närmsta dygnet. 
- Använd ej lotion eller parfumerade krämer på det vaxade området, det närmsta dygnet. 
- Försök att undvika direkt sol på de vaxade områdena, de närmsta dagarna. Behöver du vara i solen ändå, se till att smörja in dig med solskyddsfaktor.

Efter vaxningen kan det ta några dagar för huden att återhämta sig. Det kan uppstå rodnad efter behandlingen, men det är helt ofarligt och avtar oftast inom något dygn. Tänk på att huden är extra känslig dagarna efter vaxning då hårsäckarna är öppna och därför känsliga för bakterier och smuts. Ibland kan det finnas kvar lite vax efter behandlingen och det kan du avlägsna med lite olja. När håret växer ut igen kan man ibland få problem med inåtväxta hårstrån. Peela huden med jämna mellanrum, så får du stråna att växa utåt igen.

Hur snabbt håret börjar växa ut igen, är olika från person till person, samt årstid. På sommaren växer ju håret snabbare, av naturliga skäl och det kan då upplevas som att det kommer tillbaka väldigt fort.
Håret växer olika snabbt på olika människor, så vissa kan börja få lite "sandpapper"-känsla redan efter 2v medans andra inte känner nåt på 5v. Men även om det börjar kännas lite, tidigare än man önskar, så syns det mycket mindre och tar betydligt längre tid innan det växer ut mer. (Jag talar av egen erfarenhet, som har snabbväxande hår)
Men fördelen med vaxning är att ju oftare man vaxar, desto mindre hårmängd blir det, samt att det växer tillbaka långsammare med tiden.
Dock ska man helst inte blanda vaxning och rakning. Har du börjat vaxa, så bör du fortsätta att vaxa och inte raka dig emellan gångerna. För då förstörs processen, när man knoppar av hårstråna helt plötsligt, istället för att dra ut dem och då är risken att man får börja om från början sen.